PRESENTATION AV OSS

Jag - Susan Almkrantz har under många år i mitt yrkesliv arbetat inom polisen, kriminalvården och som jour/familjehem för ungdomar.
Har alltid arbetat med människor och brinner för att göra en insats för människor och med ungdomar i fokus. 
I dagsläget är jag familjehem samtidigt som jag startat upp denna verksamhet med narkotikahundar som arbetar förebyggande mot skolor, behandlingshem, företag men även hos familjer i hemmamiljö.

Vi har utbildat oss i Specialsök där vi i dagsläget inriktat oss mot narkotikasök.
Kursen har innehållit både teoretiska och praktiska  delar bland annat:
Teoretiskt - hundens fysiologiska funktioner, motivations- och belöningstekniker, sökkunskap i olika miljöer, etik och moral, preparatkunskap mm
Praktiskt - belöningsteknik, inlärning av markering, sök i små/stora lokaler, sök utomhus, sök kondition, sök metod,  miljöträning, inlärning av preparat mm


 

narkotika hundar

grizzly

IMG_7388 IMG_7388

Grizzly är en Tysk schäfer och kommer från Barvatorps kennel, född 2016. Han fick lära sig specialsök redan från valpstadiet och har en hög arbetsmoral och ett genuint sökintresse. Han är miljöstark och uthållig.

DEZZIE

IMG_7509 IMG_7509

Dezzie är en tysk schäfer blandad med Belgisk schäfer, född 2015. Hon är en omplacering som farit lite illa. Hon behövde något roligt att göra och därmed fick hon chansen att bli Narkotikahund.
Hon är försiktig, noggrann och väldigt smidig.